Flux-stiri

Populaţia României se micşorează. Ce s-ar putea întâmpla în următorii zece ani

  • La ultimul recensământ realizat în 2011, România avea o populaţie de 20,1 milioane de persoane.
  • INS estimează o scădere îngrijorătoare prentru următorii 10 ani în urma căreia vom pierde nu mai puţin de un milion de oameni.

La ultimul recensământ realizat în 2011, România avea o populaţie de 20,1 milioane de persoane. INS estimează o scădere îngrijorătoare prentru următorii 10 ani în urma căreia vom pierde nu mai puţin de un milion de oameni.

„La ultimul recensământ am avut 20 de milioane de persoane. Potrivit estimărilor, în zece ani populaţia se va micşora cu peste cinci procente, adică vom fi puţin peste 19 milioane de persoane” , a declarat Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică la ZF Live.

Pierderea a 4 milioane de cetățeni în ultimii 30 de ani are deja efecte negative în câmpul muncii. Există un deficit de angajați, iar cele mai afectate domenii sunt HoReCa și construcțiile. Problemele nu se opresc aici.

România este țara unde 10 salariați susțin 9 pensionari. Ideal și sustenabil ar fi ca raportul să fie de 4 lucrători activi la un singur pensionar. Dacă acest scenariu nu va deveni realitate, în 2030, bugetul nostru de pensii nu va mai putea susține plățile către seniori.

The post Populaţia României se micşorează. Ce s-ar putea întâmpla în următorii zece ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code