Flux-stiri

Posibilitatea existenței vieții extraterestre pe lunile lui Jupiter și ale lui Saturn, din ce în ce mai plauzibilă pentru cercetători

  • Apa ar putea oferi condițiile necesare existenței vieții extraterestre.
  • O teorie susține că, sub cochilia de gheață a lunei, ar exista un ocean.
  • Ganymede, care orbitează în jurul lui Jupiter, și Triton, care orbitează în jurul lui Neptun, sunt alți doi sateliți care, deși sunt înghețați, ar găzdui viața extraterestră.

În ultima vreme, se aduce tot mai des în discuție posibilitatea existenței vieții extraterestre pe lunile lui Jupiter și ale lui Saturn. Europa este doar unul dintre cei 79 de sateliți cunoscuți ai lui Jupiter și, pe suprafața acestuia, se pot observa că structurile care îl traversează sunt, de fapt, canioane gigantice.

Aceleași structuri au fost observate și în Groenlanda, fiind formate prin înghețarea și prin dezghețarea repetată a apei de sub stratul de gheață de la suprafață. Așadar, oamenii de știință au început să se înntrebe dacă, nu cumva, structurile de pe Europa s-au format în același fel.

Posibilitatea ca răspunsul să fie unul afirmativ i-a făcut pe cercetători să se gândească la faptul că apa ar putea oferi condițiile necesare existenței vieții extraterestre, mai ales că o teorie susține că, sub cochilia de gheață a lunei, ar exista un ocean, conform The Economist.

Posibilitatea existenței vieții extraterestre este susținută de mai multe dovezi concludente

Nu doar Europa a stârnit această posibilitate, ci și Enceladus, un satelit al lui Saturn. Așa cum se întâmplă și în cazul Europei, unii cercetători sunt de părere că oceanul lui Enceladus este într-o stare lichidă datorată energiei gravitaționale a planetei-mamă.

Cassini, o sondă spațială americană, a prelevat coloanele de apă evacuate de Enceladus și le-a analizat, iar rezultatele au arătat că acestea conțin metan. O teorie susține că metanul provine din transformarea rocilor, însă o altă reorie susține posibilitatea existenței unei bacterii ce a dus la formarea sa .

Mai mult decât atât, prezența hidrogenului a fost și ea punctată. Existența unor guri hidrotermale pe fundul oceanului a fost și ea indicată, iar acestea ar putea fi responsabile de furnizarea energiei ce este necesară pentru declanșarea vieții.

Ganymede, care orbitează în jurul lui Jupiter, și Triton, care orbitează în jurul lui Neptun, sunt alți doi sateliți care, deși sunt înghețați, ar găzdui viața extraterestră.

The post Posibilitatea existenței vieții extraterestre pe lunile lui Jupiter și ale lui Saturn, din ce în ce mai plauzibilă pentru cercetători appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code