Flux-stiri

Prada a cumpărat 20% dintr-o fabrică de încălțăminte de la Sibiu

  • Casa de modă Prada a cumpărat 20% din fabrica de încălțăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu.
  • Între 2019 şi 2021 compania a investit 80 de milioane de euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru „o integrare mai bună pe verticală“.
  • Prada are în total 23 de unităţi de producţie, dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România.

Gigantul din industria luxului Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, România, după ce a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea Andreea Sabău.

România nu este singura piaţă unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, arată un document al grupului, unde nu apare însă valoarea fiecărei achiziţii.

Într-un alt document al grupului Prada apare informaţia conform căreia între 2019 şi 2021 compania a investit 80 de milioane de euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru „o integrare mai bună pe verticală“.

Prada are în total 23 de unităţi de producţie, dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. Pe plan local, grupul dezvoltă o nouă fabrică. Hipic Prod Impex a încheiat 2020 (an marcat de pandemia de COVID-19) cu afaceri de 28 de milioane de lei, în scădere faţă de 45 de milioane de lei, în anul anterior. Declinul poate fi pus pe seama pandemiei care a dus la închiderea temporară a magazinelor fizice şi la limitarea libertăţii de mişcare.

Faptul că oamenii au stat mai mult acasă i-a determinat să investească mai puţin în modă. Datele pe 2021 nu sunt încă disponibile.

The post Prada a cumpărat 20% dintr-o fabrică de încălțăminte de la Sibiu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code