Flux-stiri

Premierul Boris Johnson spune că Marea Britanie este alături de aliații NATO

  • Premierul britanic Boris Johnson a afirmat joi că Marea Britanie este alături „umăr la umăr” de aliații din cadrul NATO.
  • Johnson a descris actualul moment drept „cea mai mare criză de securitate din Europa din ultimele decenii.”
  • Acesta a mai spus că, deși nu crede într-o decizie oficială a Rusiei, nu contestă nici eventualitatea petrecerii unui dezastru.

Marea Britanie este alături de aliaţii din cadrul NATO, a afirmat joi premierul Boris Johnson în cursul vizitelor la Bruxelles şi Varşovia, cerând Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei şi avertizând că următoarele zile vor fi „cel mai periculos moment” al crizei.

„Acesta probabil este cel mai periculos moment, aş spune că în următoarele câteva zile, în ceea ce este cea mai mare criză de securitate a Europei din ultimele decenii; trebuie să întelegem bine acest lucru„, a afirmat premierul britanic, Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Ulterior, la Varşovia, unde s-a întâlnit cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, Boris Johnson a subliniat, conform postului Sky News, că Marea Britanie este alături „umăr la umăr” de aliaţii din cadrul NATO.

Vladimir Putin trebuie să înţeleagă faptul că, dacă Rusia vrea să observe o prezenţă redusă a NATO pe flancul de est, acesta este modul total greşit de a obţine acest lucru„, a subliniat Boris Johnson.

Acesta a mai spus că, deși nu crede într-o decizie oficială a Rusiei, nu contestă nici eventualitatea petrecerii unui dezastru.

„Noi trebuie să opunem rezistenţă, trebuie să ne opunem revenirii la zilele în care destinele naţiunilor erau decise fără acordul acestora de câteva mari puteri. Sincer, nu cred că a fost luată o decizie, dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil să se întâmple ceva absolut dezastruos foarte curând„, a atras atenţia premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

The post Premierul Boris Johnson spune că Marea Britanie este alături de aliații NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code