Flux-stiri

Specii pe cale de dispariție ar putea fi salvate prin înghețarea materialului genetic și reproducerea în laborator

  • O grădina zoologică din Marea Britanie luptă pentru a salva zeci de specii pe cale de dispariţie.
  • Soluţia ar fi îngheţarea materialului genetic pentru reproducere în laborator.
  • Cercetătorii sunt optimişti şi speră si inverseze procesul de extincţie.

Grădina Zoologică din Paignton (Marea Britanie) face echipă cu organizaţia ştiinţifică Nature’s Safe pentru a salva zeci de specii pe cale de dispariţie. Cercetătorii au recoltat material genetic de la 82 dintre acestea şi au criogenat mostrele în laboratoarele lor din Shropshire.

Recoltarea s-a bazat exlusiv pe specimene care au murit sau au fost sterilizate.

„Pentru o mulţime de specii, timpul se scurge. Lucrăm neobosit pentru a conserva animalele tot timpul, asta facem. Dar există o mulţime de specii pentru care provocările cu care se confruntă în sălbăticie sunt deosebit de pregnante. Trebuie să încetinim pierderea diversităţii pe planetă şi de aceea am conservat material genetic, ca să putem să le reproducem în laborator, ca mai apoi să le redăm locului de care aparţin cu adevărat: în natură”, a declarat directorul grădinii zoologice, Steve Nash.

Cu aproximativ 40.000 de specii care se confruntă cu dispariţia, cursa contra cronometru pentru salvarea de la exitincţie a început.

Directorul grădinii zoologice din Paignton, Steve Nash, susține că, deși aceste specii sunt pe cale de dispariție, ele pot fi încă salvate și aduse la viață în 10, 20, 30 sau 1.000 de ani.

The post Specii pe cale de dispariție ar putea fi salvate prin înghețarea materialului genetic și reproducerea în laborator appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code