Flux-stiri

Premierul britanic Truss îl va însoți pe rege într-un turneu în Marea Britanie pentru a conduce zilele de doliu

truss si charlestruss si charles

  • Liz Truss s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham.
  • Truss a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege.
  • Ea a fost prezentă atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii.

Premierul Liz Truss îl va însoți pe regele Charles al III-lea într-un turneu în cele patru națiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu național pentru mama sa, regina Elisabeta, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt.

Truss, care a fost numită prim-ministru de către Elisabeta marți, în ultimul său act public, a fost unul dintre mai mulți parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credință noului rege într-o sesiune specială în parlament, mai devreme sâmbătă, în urma decesului reginei.

De asemenea, ea a fost prezentă, alături de șase foști prim-miniștri, episcopi de rang înalt și mai mulți politicieni, atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare și încărcate de fast și tradiție.

Ulterior, ea s-a întâlnit cu Charles împreună cu alți miniștri de rang înalt la Palatul Buckingham. În ceea ce privește implicarea premierului, ea se va alătura regelui în timp ce acesta va conduce doliul național în Regatul Unit, participând la slujbele de reculegere din Scoția luni după-amiază, în Irlanda de Nord marți și în Țara Galilor vineri”, a declarat purtătorul de cuvânt reporterilor.

The post Premierul britanic Truss îl va însoți pe rege într-un turneu în Marea Britanie pentru a conduce zilele de doliu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code