Flux-stiri

Membrii unei filiale a Statului Islamic din Mali au ucis aproximativ 30 de civili într-un nou atac

raidraid

  • Mali se confruntă cu instabilitate din 2012, când islamiștii au deturnat o rebeliune a etnicilor tuaregi din nordul țării.
  • Pe lângă faptul că i-au atacat pe locuitorii din zonă, militanții au jefuit magazine și au ars stocurile de alimente.
  • În martie, forța de menținere a păcii a ONU în Mali și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea situației de securitate.

Membrii unei filiale a Statului Islamic din Mali au ucis aproximativ 30 de civili într-un atac comis săptămâna aceasta asupra unui oraș dintr-o zonă afectată de violențe, la granița cu Burkina Faso și Niger, a declarat vineri seara târziu o coaliție de miliții proguvernamentale.

Mali se confruntă cu instabilitate din 2012, când islamiștii au deturnat o rebeliune a etnicilor tuaregi din nordul țării. De atunci, ei s-au răspândit în toată regiunea Sahal din Africa de Vest, ucigând mii de oameni și strămutând peste 2 milioane de persoane în Mali, Burkina Faso și Niger.

Coaliția, cunoscută sub numele de Platforma, a declarat că mai multe sute de militanți i-au atacat luptătorii și i-au forțat să se retragă marți în apropiere de Talataye, în regiunea Gao – de mult timp un punct fierbinte al violențelor jihadiste și ale milițiilor.

Pe lângă faptul că i-au atacat pe locuitorii din zonă, militanții au jefuit magazine și au ars stocurile de alimente, a precizat Platforma într-o declarație online, adăugând că trei dintre luptătorii săi au fost, de asemenea, uciși.

Întăririle trimise de Platformă au ajuns în oraș, unde au descoperit masacrul, precum și sute de femei și copii care rătăceau prin oraș fără hrană de două zile, a precizat aceasta. Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității pentru presupusul atac.

Autoritățile maliene nu au răspuns la o solicitare de comentarii. În martie, forța de menținere a păcii a ONU în Mali și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea situației de securitate în aceeași zonă din centrul Mali, denunțând moartea a sute de civili în urma unui val de atacuri ale filialei Stat Islamic.

The post Membrii unei filiale a Statului Islamic din Mali au ucis aproximativ 30 de civili într-un nou atac appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code