NEWSNET

Flux-stiri

Premierul Cîțu caută vinovații pentru valul 4. Ce-i reproșează lui Nicușor Dan

Florin Cîțu cere o anchetă, ca să vadă cum a fost gestionat valul 4Florin Cîțu cere o anchetă, ca să vadă cum a fost gestionat valul 4

Florin Cîțu cere o anchetă, ca să vadă cum a fost gestionat valul 4. Deși am văzut în toată Europa că a dus la o creștere rapidă a numărului de cazuri, pe noi ne-a luat prin surpindere.

„Abia azi, premierul le-a cerut șefilor de DSP să meagă urgent în spitale să operaționalizeze paturile și chiar să le suplimenteze, până la 2000.
Nu cred că trebuie să mai stresez din nou, cât de important este să fim cât mai rapid să avem personalul și secțiile ATI, cât mai multe locuri, am zis 1.600. La cum evoluează s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Nu vreau sa aud ca nu e responsabilitatea mea”
, spune el.

Totodată, premierul a reproșat Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan, că nu este suficient de implicată în gestionarea valului 4.

Un alt front pe care trebuie să-l folosim, care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze, e cel al spitalelor din subrodinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau o situație în orele următoare să vedem cum este implicată Primăria Capitalei”, spune Cîțu.

Mai sunt operaționale doar 16 paturi ATI-Covid la nivel național. Ar trebui să mai fie aproape 400, așa e pe hârtie, dar la noi realitatea bate planurile. În planul de reziliență a Ministerului Sănătății, sunt trecute 1.522 de paturi ATI Covid-19, dar Centrul pentru Coordonarea Intervenției a anunțat azi că sunt operaționale 1.131 de paturi.

The post Premierul Cîțu caută vinovații pentru valul 4. Ce-i reproșează lui Nicușor Dan appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code