Flux-stiri

Președintele Klaus Iohannis se află pe lista candidaţilor pentru şefia NATO

Președintele Klaus IohannisPreședintele Klaus Iohannis

  • Agenţia de presă germană DPA a scris pe Twitter o listă cu posibili candidaţi pentru şefia NATO după ce Jens Stoltenberg îşi va încheia mandatul în septembrie.
  • Printre candidaţi figurează şi preşedintele României, Klaus Iohannis.
  • Stoltenberg va deveni noul şef al băncii centrale a Norvegiei.

Președintele Klaus Iohannis se află pe lista candidaţilor pentru şefia NATO. Agenţia de presă germană DPA a scris pe Twitter o listă cu posibili candidaţi pentru şefia NATO după ce Jens Stoltenberg îşi va încheia mandatul în septembrie.

NATO caută un succesor la cârma alianţei după ce lui Jens Stoltenberg îi expiră mandatul de secretar general la data de 1 octombrie. Printre candidaţii pentru această funcţie este prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis, potrivit unor surse.

Pe listă mai sunt fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul Olandei Mark Rutte, prim-ministrul Estoniei Kaja Kallas şi fostul comisar al Uniunii Europene pentru afaceri externe Federica Mogherini.

Jens Stoltenberg, conduce alianţa NATO din octombrie 2014 şi va deveni noul şef al băncii centrale a Norvegiei, potrivit unui comunicat al guvernului norvegian. Deşi postul este vacant de la 1 martie, Stoltenberg a declarat că îşi va duce mai întâi la capăt mandatul la NATO.

Ce se va întâmpla dacă Iohannis ar prelua funcţia de secretar general al NATO

În cazul în care Klaus Iohannis ar fi ales pentru funcţia de conducere în cadrul alianţei nord-atlantice şi acesta ar accepta, în România vor avea loc alegeri prezidenţiale anticipate.

Până ce ar fi stabilit un nou preşedinte, interimatul va fi asigurat de preşedintele Senatului, în prezent funcţie deţinută de către liderul PNL, Florin Cîţu.

The post Președintele Klaus Iohannis se află pe lista candidaţilor pentru şefia NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code