Flux-stiri

Preşedintele mexican doreşte crearea unui bloc comunitar pe modelul UE în America Latină

Președintele mexican are coronavirus. Aproape niciodată nu a purtat masca de protecțiePreședintele mexican are coronavirus. Aproape niciodată nu a purtat masca de protecție

  • Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană.
  • Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în cadrul summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene necesitatea unei astfel de alianţe strategice.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost gazda summitului Comunităţii Statelor latino-americane şi caraibiene. El a pledat pentru formarea unui bloc comunitar similar cu cel al Uniunii Europene.

„Naţiunile din America Latină şi Caraibe ar trebui să aspire la un bloc regional similar cu Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Mexicului.

O astfel de alianţă strategică aduce o serie de beneficii pentru statele din America Latină: programe sociale, sprijin economic, militar, proiecte comune în vederea depăşirii situaţiilor de criză, relatează Reuters.

Liderii sosiţi la invitaţia lui Lopez Obrador şi-au manifestat dorinţa de a slăbi Organizaţia Statelor Americane, cu sediul la Washington, deoarece acest organism regional exclude Cuba şi este privit cu scepticism de mulţi dintre liderii de centru-stânga ai Americii Latine.

The post Preşedintele mexican doreşte crearea unui bloc comunitar pe modelul UE în America Latină appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code