Flux-stiri

Preşedintele Parlamentului german soseşte la Kiev

  • Preşedintele parlamentului german, Baerbel Bas, a sosit duminică la Kiev pentru a discuta cu premierul despre invazia Rusiei în Ucraina.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut anterior un discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele parlamentului german, Baerbel Bas, a sosit duminică la Kiev pentru a discuta cu premierul despre invazia Rusiei în Ucraina şi pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial, a anunţat pe Twitter un oficial al instituţiei, citat de Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut anterior un discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, spunând că „răul s-a întors” în Ucraina, dar că nu va putea scăpa de responsabilitate.

Cancelarul german Olaf Scholz este aşteptat să participe mai târziu duminică la o discuţie virtuală a G7 despre războiul din Ucraina, la care va participa şi Zelenski.

Înaintea reuniunii G7, Enrico Brissa, şeful de protocol al Bundestagului, a postat pe Twitter imagini cu Bas sosind cu trenul pentru a se întâlni cu premierul ucrainean Denys Shmyhal.

Germania a fost de acord să furnizeze Kievului arme grele, inclusiv obuziere autopropulsate, într-o răsturnare a unei politici de lungă durată de a nu trimite arme grele în zonele de război din cauza trecutului nazist al ţării.

În Rusia, Ziua Victoriei, pe 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naţionale – o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

The post Preşedintele Parlamentului german soseşte la Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code