Flux-stiri

Președintele turc Recep Erdogan luptă să ajungă la un acord privind exportul de cereale ucrainene

președintele Erdoganpreședintele Erdogan

  • Războiul a perturbat exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră.
  • Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu și porumb din lume.
  • Președintele turc Recep Erdogan intensifică negocierile cu Rusia și Ucraina în speranța de a ajunge la un acord privind exportul de cereale ucrainene.

Președintele turc Recep Erdogan intensifică negocierile cu Rusia și Ucraina în speranța de a ajunge la un acord privind exportul de cereale ucrainene.

Războiul a perturbat exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră. Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu și porumb din lume.

Pe de altă parte, o investigație realizată de un grup de jurnaliști ucraineni de la Radio Free Europe, relevă că Rusia exportă în Turcia cereale furate din Ucraina. Moscova neagă acest lucru.

Noi nu avem o problemă cu aceste aspecte, cu penuria de cereale, în acest moment, dar există probleme la nivel global. Există o problemă serioasă, în special în Africa, și dorim să acționăm ca intermediar pentru ambii lideri în această privință și să continuăm acest lucru prin întâlnirea cu secretarul general al ONU, domnul Guterres sub egida Națiunilor Unite. Ne vom intensifica discuțiile în decurs de o săptămână sau 10 zile și vom încerca să ajungem la un rezultat”, a declarat președintele turc Recep Erdogan.

Războiul a perturbat exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, iar Occidentul acuză
Rusia că folosește cerealele pe post de armă în războiul declanșat în Ucraina.

Premierul italian Mario Draghi susține că un acord cu Rusia ar face rost de cereale și îngrășăminte pentru țările sărace.

Doresc să mulțumesc Turciei pentru eforturile de mediere, în special în ceea ce privește blocada de cereale blocată în orașele de la Marea Neagră. Trebuie să eliberăm, cât mai curând posibil, aceste provizii, precum și îngrășămintele pentru a evita o catastrofă umanitară și socială în cele mai sărace țări ale lumii. În cadrul G7 de la Elmau, Antonio Guterres (secretarul general al ONU) a descris liniile generale ale unui plan la care lucrează ONU, cu un rol central pentru Turcia. Sper că Rusia poate da undă verde acestei inițiative și că aceasta poate deveni un semn de conciliere pentru viitoarele negocieri de pace.

The post Președintele turc Recep Erdogan luptă să ajungă la un acord privind exportul de cereale ucrainene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code