Flux-stiri

Președintele Zelenski a acordat o medalie cățelului ales să detecteze minele în Ucraina, de la invazia Rusiei

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a înmânat duminică o medalie câinelui ucrainean Patron – celebrul câine care a fost ales să detecteze minele din Ucraina.
  • Câinele premiat face parte din rasa Jack Russell terier și a fost instruit să detecteze explozibili și să prevină detonarea lor de la începutul războiului, la 24 februarie.
  • Premiul a fost acordat și proprietarului lui Patron, un maior în cadrul Serviciului de Protecție Civilă, Myhailo Iliev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat duminică o medalie câinelui de talie mică Patron – celebrul câine care a fost ales să detecteze minele din Ucraina – și stăpânului său, pentru a recunoaște serviciile lor dedicate de la invazia Rusiei, informează Reuters.

Câinele premiat face parte din rasa Jack Russell terier și a fost instruit să detecteze explozibili și să prevină detonarea lor de la începutul războiului, la 24 februarie.

Zelenski a oferit premiul în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, alături de premierul canadian Justin Trudeau.

Astăzi, vreau să îi premiez pe acei eroi ucraineni care deja curăță pământul nostru de mine. Și, împreună cu eroii noștri, un mic savant minunat – Patron – care ajută nu numai la neutralizarea explozibililor, ci și la a-i învăța pe copiii noștri regulile de siguranță necesare în zonele în care există o amenințare cu mine”, a declarat Zelenski după ceremonie.

Premiul a fost acordat și proprietarului lui Patron, un maior în cadrul Serviciului de Protecție Civilă, Myhailo Iliev.

The post Președintele Zelenski a acordat o medalie cățelului ales să detecteze minele în Ucraina, de la invazia Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code