Flux-stiri

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, vizită neanunţată în Ucraina. S-a întâlnit cu Olena Zelenska

  • Jill Biden a vizitat o şcoală care serveşte drept adăpost temporar şi s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.
  • Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni în estul Slovaciei.
  • Biden va părăsi regiunea luni, după un turneu de patru zile.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a făcut, duminică, o vizită neanunţată în Ucraina pentru a-şi arăta sprijinul pentru poporul ucrainean.

Jill Biden a vizitat o şcoală care serveşte drept adăpost temporar şi s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, scrie Reuters.

„Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească, că războiul a fost brutal şi că poporul Statelor Unite este alături de poporul ucrainean”, a declarat Biden.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni în estul Slovaciei

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost duminică şi în Slovacia, unde s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni, în ultima zi a turneului său în Europa.

Biden a vorbit cu familii, voluntari şi lucrători ai autorităţilor locale la un centru de refugiaţi din oraşul Kosice din estul Slovaciei, unul dintre principalele puncte de tranzit pentru peste 400.000 de refugiaţi ucraineni care au trecut graniţa în Slovacia, relatează agenţia de presă Reuters.

Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că, în total, 5,8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de când Rusia a început ceea ce descrie ca fiind o „operaţiune militară specială” în Ucraina, la 24 februarie.

„Când a început războiul, am înţeles că niciun loc din Ucraina nu este sigur”, i-a spus lui Jill Biden Viktoria Kutocha, o profesoară care a fugit din oraşul vestic Uzhhorod împreună cu fiica ei de șapte ani.

Biden, care predă limba engleză şi scrie la un colegiu comunitar din Virginia, a vizitat, de asemenea, o şcoală locală frecventată de copii refugiaţi.

„Inimile poporului american sunt alături de mamele din Ucraina”, a spus ea, urându-le femeilor de la şcoală o Zi a Mamei fericită.

În cursul zilei de duminică, Biden şi premierul slovac, Eduard Heger, au vizitat Vysne Nemecke, principalul punct de trecere a frontierei de 98 km dintre Slovacia şi Ucraina.

Ea şi-a exprimat recunoştinţa faţă de oficiali şi organizaţii neguvernamentale şi s-a alăturat unei scurte rugăciuni pentru refugiaţi într-o capelă improvizată într-unul dintre numeroasele corturi instalate de grupurile de ajutorare.

Biden va părăsi regiunea luni, după un turneu de patru zile.

Majoritatea refugiaţilor care au trecut în Slovacia au călătorit mai departe spre alte ţări, dar peste 74.000 au primit statutul de protecţie temporară în această ţară de 5,5 milioane de locuitori.

The post Prima doamnă a SUA, Jill Biden, vizită neanunţată în Ucraina. S-a întâlnit cu Olena Zelenska appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code