Flux-stiri

Prima pilulă contraceptivă masculină, rezultate semnificative la testele pe șoareci

  • O pilulă contraceptivă pentru bărbați ar putea fi testată la finalul anului.
  • Aceasta a prezentat o eficacitate de 99% în testele realizate pe şoareci.
  • Cercetătorii spun că nu a provocat efecte secundare.
  • Pilula pentru bărbați ar putea fi comercializată peste cinci ani.

Sarcina-i revine bărbatului. O pilulă contraceptivă pentru bărbați a prezentat o eficacitate de 99% în testele realizate pe şoareci.

Echipa de cercetători de la Universitatea Minnesota din Statele Unite, care a dezvoltat pilula, susține că nu a provocat efecte secundare vizibile şi ar putea fi testată pe oameni până la sfârşitul acestui an. Pilula pentru bărbați nu se bazează pe hormoni, cum e cea pentru femei, pentru că astfel ar aduce efecte precum creşteri în greutate și ale nivelului de colesterol, dar și episoade de depresie.

Pilula non-hormonală vizează o proteină specifică și reduce drastic producția de spermatozoizi. Aceasta ar putea fi comercializată peste cinci ani.

Cercetătorii nu au emoții în ceea ce privește vânzările. Studiile arată că bărbații sunt dispuși să să împartă responsabilitatea contracepţiei în cadrul cuplului.

După testele de laborator, cele realizate pe oameni vor începe în curând.

The post Prima pilulă contraceptivă masculină, rezultate semnificative la testele pe șoareci appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code