Flux-stiri

Prima țară din lume care suspendă campania de vaccinare COVID

  • Danemarca a devenit prima țară din lume care și-a suspendat programul de vaccinare COVID.
  • Țara a invocat rata ridicată de vaccinare, reducerea numărului de noi infecții și ratele stabile de spitalizare ca motive pentru această decizie.
  • Decizia înseamnă că invitațiile pentru vaccinări nu vor mai fi emise după 15 mai, dar oficialii din domeniul sănătății din țară se așteaptă ca vaccinările să fie reluate după vară.

Programul de vaccinare anti-COVID va fi suspendat în Danemarca începând cu 15 mai, devenind, astfel, prima țară din lume care care anunță această decizie.

Țara a invocat rata ridicată de vaccinare, reducerea numărului de noi infecții și ratele stabile de spitalizare ca motive pentru această decizie.

Decizia înseamnă că invitațiile pentru vaccinări nu vor mai fi emise după 15 mai, dar oficialii din domeniul sănătății din țară se așteaptă ca vaccinările să fie reluate după vară.

Profesorul de sănătate publică europeană de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Martin McKee, a declarat pentru Newsweek: „Este important să fie clar că Danemarca nu oprește vaccinarea. Persoanele care nu și-au terminat dozele vor putea în continuare să se vaccineze. De asemenea, este văzută ca o pauză în timpul verii, cu speranța că va fi reluată în toamnă„.

După cum a relatat anterior Newsweek, Danemarca a ținut prima pagină a ziarelor în februarie, când a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a ridicat toate restricțiile privind COVID.

Totuși, nu este un adio total pentru restricții

Măsura a însemnat că cetățenii danezi nu au mai fost obligați să poarte măști de față în spațiile închise cu permise COVID pentru baruri și restaurante și, de asemenea, a încetat necesitatea autoizolării în urma unui rezultat pozitiv la un test.

Justificarea acestei mișcări a fost, de asemenea, ratele ridicate de vaccinare din țară.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat într-o conferință de presă în februarie: „Pandemia este încă aici, dar, cu ceea ce știm, îndrăznim acum să credem că am depășit faza critică”.

AP a raportat că Frederiksen a declarat pentru radioul danez: „Nu îndrăznesc să spun că este un adio final la restricții. Nu știm ce se va întâmpla în toamnă, dacă va exista o nouă variantă”.

The post Prima țară din lume care suspendă campania de vaccinare COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code