Flux-stiri

Prima țară din lume care va administra patru doze de vaccin

  • Israelul a anunțat că intenționează să devină prima țară care va distribui o a patra doză de vaccin COVID-19.
  • Țara se pregătește pentru un val de infecții provocat de noua variantă Omicron.
  • Măsurile vin în contextul în care Israelul a confirmat marți primul deces cunoscut al unui pacient cu tulpina Omicron.

Israelul a anunțat că intenționează să devină prima țară care va distribui o a patra doză de vaccin COVID-19, în timp ce se pregătește pentru un val de infecții provocat de noua variantă Omicron, relatează BBC.

Experții israelieni în pandemie au recomandat o a patra doză de rapel pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Premierul Naftali Bennett a salutat planul și le-a spus oficialilor să înceapă pregătirile.

Măsurile vin în contextul în care Israelul a confirmat marți primul deces cunoscut al unui pacient cu tulpina Omicron.

Ministerul Sănătății a declarat că există cel puțin 340 de cazuri cunoscute ale acestei variante în Israel.

Decizia de a lansa un al patrulea rapel este încă în așteptarea aprobării oficialilor superiori din domeniul sănătății, însă biroul lui Bennett a declarat pentru BBC că speră să ca noua doză să fie administrată la cel puțin patru luni după a treia doză.

Doar aproximativ 63% din populația sa de 9,3 milioane de locuitori a Israelului a primit două doze. Acest lucru se datorează în parte faptului că Israelul este o țară relativ tânără – aproximativ o treime din populația sa are sub 14 ani.

Pentru a ajuta la combaterea acestei situații, Israelul a anunțat în noiembrie că și copiii cu vârsta de cinci ani ar putea fi vaccinați.

Luni, Bennett a declarat că dorește ca fiecare copil eligibil să primească vaccinul în următoarele două săptămâni pentru a ajuta la „întârzierea, încetinirea și diminuarea” forței unui alt val de infecții.

Țara a extins deja o interdicție de călătorie în țări precum SUA, Germania, Italia și Canada pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului.

Israelul a confirmat peste 1,36 milioane de infecții cu COVID de la începutul pandemiei, cu aproximativ 8.200 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

The post Prima țară din lume care va administra patru doze de vaccin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code