Flux-stiri

Primarul Bucureștiului anunță că până la modificarea hotărârii în CGMB, preţul căldurii nu va fi schimbat

Nicușor DanNicușor Dan

  • O temă de discuție a fost despre cum Primăria poate împrumuta bani pentru a plăti către Elcen.
  • Nicușor Dan se arată optimist că Guvernul va ajuta toate orașele cu sistem centralizat de încălzire.
  • Primarul General al Capitalei a discutat cu primarul Constanței despre subvenția la termie.

Primarul General al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a afirmat după ce a ieșit de la discuţia cu premierul Nicolae Ciucă, şi mai mulţi miniştri, printre care cel de Finanţe, că primul subiect pus în dezbatere a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta pentru a plăti către Elcen. Ulterior, Elcen-ul va ieși din insolvenţă şi va fi inclus în Termoenergetica, pentru a putea accesa fondurile de modernizare.

„Discuţia a fost că bugetul pe 2022 este în lucru, şi discuţia a fost care sunt urgenţele până la finalul anului 2021 şi care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoie în special pe anul 2022, va veni prin bugetul de stat. Este un subiect care ţine de legea bugetului de stat pe 2022”, a precizat Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a spus că o altă temă al întâlnirii a fost subvenţia la termie, precizând că a fost la discuţii cu primarul Constanţei. El a mai precizat că există două tarife, cel total, de producţie, care va fi văzut până la sfârşitul anului, şi va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei. Acesta a afirmat că până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, preţul gigacaloriei rămâne neschimbat.

The post Primarul Bucureștiului anunță că până la modificarea hotărârii în CGMB, preţul căldurii nu va fi schimbat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code