Flux-stiri

Karl Nehammer este propus pentru postul de cancelar al Austriei

Karl Nehammer urmează să devină cancelar al AustrieiKarl Nehammer urmează să devină cancelar al Austriei

  • Karl Nehammer, ministrul austriac de Interne, a fost ales, vineri, în funcţia de lider al Partidului Popular (ÖVP) şi urmează să devină cancelar al Austriei, informează site-ul DiePresse.com.
  • Alexander Schallenberg, a anunţat joi seară că intenţionează să demisioneze imediat ce va fi ales noul preşedinte al Partidului Popular.

„Am fost ales astăzi în funcţia de lider al partidului şi am fost desemnat candidat pentru postul de cancelar. Este un privilegiu pentru mine să pot conduce această formaţiune politică”, a declarat Karl Nehammer, după o reuniune a Consiliului de conducere al Partidului Popular Austriac (ÖVP, centru-dreapta).

Karl Nehammer intenţionează să menţină „în mod activ linia politică” a ÖVP, prin combaterea imigraţiei şi consolidarea siguranţei publice, prin respectarea unor principii precum responsabilitate, solidaritate şi libertate. Karl Nehammer a început deja formarea echipei guvernamentale. Magnus Brunner a fost selectat pentru postul de ministru de Finanţe, iar Gerhard Karner va deveni ministru de Interne.

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat joi seară că intenţionează să demisioneze imediat ce va fi ales noul preşedinte al Partidului Popular (ÖVP), în contextul în care fostul cancelar Sebastian Kurz s-a retras din funcţia de lider al formaţiunii politice. „Imediat ce vor fi rezolvate problemele procedurale din interiorul partidului, funcţia de cancelar va deveni disponibilă. Postul de cancelar şi cel de preşedinte al formaţiunii trebuie să fie deţinute din nou rapid de aceeaşi persoană”, a declarat Alexander Schallenberg.

Alexander Schallenberg, fost ministru de Externe, a devenit cancelar al Austriei pe 11 octombrie, după demisia cancelarului Sebastian Kurz din cauza unor anchete de corupţie. Joi, Sebastian Kurz a anunţat că demisionează şi din funcţia de preşedinte al Partidului Popular (ÖVP, centru-dreapta).

The post Karl Nehammer este propus pentru postul de cancelar al Austriei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code