NEWSNET

Flux-stiri

ROBOR la 3 luni continuă să crească: Indicele a fost cotat miercuri la 2,13%

Euro atinge un nou maxim istoric. Moneda a fost cotată de BNR la 4,8641 lei.Euro atinge un nou maxim istoric. Moneda a fost cotată de BNR la 4,8641 lei.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, continuă să crească şi este cotat astăzi la 2,13%, de la 2,11% marţi.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, continuă să crească şi este cotat astăzi la 2,13%, de la 2,11% marţi.

Robor a început anul la 2,01%, coborând apoi constant până în septembrie. Faţă de 24 septembrie, când indicele a fost cotat la 1,65%, nivelul actual este cu aproape 30% mai mare.

ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni. Totodată, ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.

Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă – indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC.

Nivelul acestuia este mult inferior Robor, fiind cotat la 1,08% pentru creditele acordate în T2/2021.

BNR a decis la ultima şedinţă de politică monetară ma­jorarea dobânzii-cheie la 1,5%, de la minimul istoric de 1,25%. Tot atunci, Banca Naţională a majorat rata dobânzii pentru faci­litatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, şi rata dobânzii afe­rente facilităţii de creditare (Lom­bard) la 2% pe an, de la 1,75% pe an.

The post ROBOR la 3 luni continuă să crească: Indicele a fost cotat miercuri la 2,13% appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code