Flux-stiri

Primul caz de gripă din acest an, confirmat la un bărbat din Bucureşti

Cazurile de gripă au scăzut cu 98%. Care ar putea fi explicațiileCazurile de gripă au scăzut cu 98%. Care ar putea fi explicațiile

  • Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, a anunţat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.
  • Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din Bucureşti.
  • Starea bărbatului este bună.

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, a anunţat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din Bucureşti.

Starea bărbatului este bună.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în prima săptămână din luna noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptaămâna anterioară (55.930).

Au fost raportate la nivel naţional 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În săptămâna 1 – 7 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de gripă, primul caz fiind confirmat joi, 11 noiembrie.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

The post Primul caz de gripă din acest an, confirmat la un bărbat din Bucureşti appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code