Flux-stiri

Primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron în Australia

  • Australia a confirmat primul deces cauzat de varianta Omicron.
  • Decesul a survenit la un bărbat în vârstă de 80 de ani care avea și alte probleme de sănătate.

Australia a raportat luni primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron a coronavirusului, pe fondul celei mai mari creșteri zilnice a numărului de infecții.

Decesul a survenit la un bărbat în vârstă de 80 de ani care avea și alte probleme de sănătate.

Omicron, despre care experții în sănătate spun că pare mai contagioasă, dar mai puțin virulentă decât tulpinile anterioare, a început să se răspândească în Australia tocmai când au fost ridicate restricțiile la majoritatea frontierelor interne și australienii au posibilitatea să revină în țară fără carantină, scrie Reuters.

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la deces, spunând doar că bărbatul a luat virusul la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă și a murit într-un spital din Sydney.

„Este primul deces cunoscut în statul New South Wales asociat variantei Omicron”, a declarat epidemiologul Christine Selvey.

Bărbatul se numără printre cele șapte decese cauzate de COVID-19 raportate în Australia în ziua precedentă.

Australia a înregistrat 10.186 de cazuri noi la nivel național, potrivit unui calcul al Reuters. Este pentru prima dată când Australia depășește 10.000 de cazuri de la începutul pandemiei. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în NSW și Victoria.

„Deși observăm o creștere a numărului de cazuri… nu vedem impact major asupra sistemului spitalicesc”, a declarat Annastacia Palaszczuk, premierul statului Queensland, care a raportat 784 de cazuri noi, cu patru persoane internate în spital.

The post Primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron în Australia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code