Flux-stiri

Prințul Andrew: Consilierii din York au votat în unanimitate pentru a-i retrage Ducelui titlul de cetățean de onoare

prințul-Andrewprințul-Andrew

  • Membrii Consiliului municipal al orașului York, reprezentând toate partidele principale, au votat în favoarea moțiunii de retragere a distincției, care i-a fost acordată în 1987.
  • Mai mulți consilieri și membri ai publicului, care au luat cuvântul la întâlnirea de miercuri de la hipodromul din York, au cerut, de asemenea, fie reginei, fie guvernului să îi retragă lui Andrew titlul de Duce de York.
  • ”Freedom of the City” este o onoare acordată de o municipalitate unui membru valoros al comunității.

Consilierii din York au votat, în unanimitate, pentru a-i retrage prințului Andrew statutul de cetățean de onoare al orașului („freedom of the city”), în urma înțelegerii juridice cu Virginia Giuffre, un militant americano-australian care oferă sprijin victimelor traficului sexual.

Membrii Consiliului municipal al orașului York, reprezentând toate partidele principale, au votat în favoarea moțiunii de retragere a distincției, care i-a fost acordată în 1987.

Mai mulți consilieri și membri ai publicului, care au luat cuvântul la întâlnirea de miercuri de la hipodromul din York, au cerut, de asemenea, fie reginei, fie guvernului să îi retragă lui Andrew titlul de Duce de York.

Consilierul laburist, Aisling Musson, a declarat că dorește să elimine „această pată de asociere cu acest oraș”.

El este prima persoană căreia i se retrage ”freedom of the City”, li s-a spus consilierilor.

În ianuarie, Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare, dar și dreptul de a folosi, în mod oficial, titlul de Alteță Regală (”His Royal Highness”, HRH), conform unui anunț al Palatului Buckingham. Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew vor reveni Reginei Elisabeta.

În comunicatul emis de Palat se arăta că „Ducele de York va continua să nu aibă nicio îndatorire publică și se va apăra în cadrul procesului ca cetățean privat”.

Această decizie a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Andrew Mountbatten-Windsor este judecat în Statele Unite într-un proces în care este acuzat de agresiune sexuală. El este acuzat de Virginia Giuffre că a agresat-o sexual pe vremea când aceasta avea 17 ani. Andrew își susține, cu vehemență, nevinovăția.

The post Prințul Andrew: Consilierii din York au votat în unanimitate pentru a-i retrage Ducelui titlul de cetățean de onoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code