Flux-stiri

Procurorul general despre tragedia de la Crevedia:,, A fost o distrugere din culpă”. Patru angajați nepalezi alimentau cisterne în mod impropriu

  • În urma celor două explozii de la Crevedia, două persoane au murit și 57 sunt rănite.
  • Stațiile GPL funcționau fără autorizație și au fost depistate nereguli.
  • Procurorul general Alex Florența: „distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru”.

Procurorul General Alex Florența a relatat că au fost depistate mai multe nereguli la stațiile GPL din Crevedia ce ar fi cauzat exploziile.

Procurorul susține că a fost transfer de GPL între două cisterne, iar sub cisternă ar fi fost declanșat un incendiu de la o sursă aprinsă de foc.
Camerele video dezvăluie cum un șofer ar fi încercat să transfere gaz lichefiat printr-un furtun într-o altă cisternă goală și ar fi aruncat pe asfalt o țigară aprinsă.

O afacere ilegală cu patru angajați nepalezi

,,Practic, Procurorul General Alex Florența ne spune că acolo era o afacere ilegală, asta rezultă din toate datele pe care le-a prezentat Florența astăzi, că există acel punct de lucru clandestin, că până și angajații nu figurau acolo pentru că această stație de GPL era închisă în acte, dar ei veneau acolo și transferau gaz lichefiat dintr-o cisternă în cealaltă, în mod impropriu, că a existat o sursă de foc….”, spune SORINA MATEI.

La Crevedia ar funcționa o afacere ilegală, fiind cazați patru angajați nepalezi ce nu figurau în punctul de lucru al societății, iar stațiile GPL funcționau fără autorizație.

,,Era clar că firma își aducea angajați, așa cum vedem în multe situații din România, din străinătate, în cazul ăsta erau patru angajați nepalezi. Cisternele au început să vină de la 8:30 dimineața până după amiaza, în jurul orei 18, când practic a luat foc una din cele șase cisterne, un om s-a dus în interiorul firmei și a încercat să scoată angajații afară”, adaugă Sorina Matei.

Procuror General: ,,O distrugere din culpă”

Tragedia de la Crevedia este considerată drept distrugere din culpă, a declarat Procurorul General, ALEX FLORENȚA.
Procurorul spune că afacerea nu mai avea autorizație, privind securitatea de incendiu, de trei ani.

,,Societatea al cărui punct de lucru în care s-au petrecut evenimentele de aseară este o societate având obiectiv de activitate comercializarea de bunuri, printre care și aparatură pentru gaz lichefiat și figurează cu 25 puncte de lucru în întreaga țară . În Crevedia a fost amenajat un punct de lucru în curtea în care se afla și o clădire de birouri pentru angajații societății. Aceea societate a avut autorizație de securitate la incendiu până în data de 30 iulie 2020, dată la care această autorizație nu a mai fost prelungită”.

Procurorul relatează că au fost depistate mai multe nereguli, iar societatea a închis formal punctul de lucru, ca urmare a constatării a unor nereguli privind reamplasarea unei instalații de distribuție a gazului fără respectarea cerințelor legale.

,,În incinta a punctului de lucru a societății se obișnuia ca în anumite situații ca angajații să efectueze și după închiderea punctului de lucru pentru neregulile constatate anterior, diferite operațiuni de transfer de gaz petrolier lichefiat dintr-o cinsternă în alta sau în alte dispozitive”.

The post Procurorul general despre tragedia de la Crevedia:,, A fost o distrugere din culpă”. Patru angajați nepalezi alimentau cisterne în mod impropriu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code