Flux-stiri

Dryad Networks folosește A.I. ca să detecteze incendiile de vegetație. Cum funcționează „nasurile electronice”

  • Aproximativ 400 de senzori au fost instalați în pădurea Eberswalde din Brandenburg, regiunea germană cea mai afectată de incendii.
  • Senzorii alimentați cu energie solară sunt fixați pe copaci și monitorizează temperatura, umiditatea și presiunea aerului.
  • Compania a vândut aproximativ 10.000 de dispozitive anul trecut și își propune să aibă 120 de milioane de dispozitive instalate în întreaga lume până în 2030.

O nouă tehnologie bazată pe A.I. ajută pompierii să lupte mai rapid și mai ușor cu incendiile de vegetație. Compania Dryad Networks a inventat „nasuri” electronice care detectează gazele emise în timpul fazei incipiente a unui incendiu, apoi alertează pompierii.

Aproximativ 400 de senzori au fost instalați în pădurea Eberswalde din Brandenburg, regiunea germană cea mai afectată de incendii.

Senzorii alimentați cu energie solară sunt fixați pe copaci și monitorizează temperatura, umiditatea și presiunea aerului.

Imediat ce este detectat un incendiu, datele sunt transmise către un sistem de monitorizare bazat pe cloud, iar autoritățile sunt alertate.

Dryad Networks folosește inteligența artificială pentru a antrena senzorul care poate, de exemplu, să facă diferența între un incendiu de vegetație în curs de izbucnire și fumul de la un camion diesel.

Camerele rotative la 360 de grade scanează peisajul din vârful a 105 turnuri.

Imaginile sunt trimise la centrul de combatere a incendiilor forestiere din Wuensdorf, la sud de Berlin, pentru o monitorizare atentă.

Compania a vândut aproximativ 10.000 de dispozitive anul trecut și își propune să aibă 120 de milioane de dispozitive instalate în întreaga lume până în 2030.

Oamenii de știință avertizează că seceta accentuată și vremea mai caldă din cauza schimbărilor climatice vor crește riscul de incendii de vegetație.

Citește și:

The post Dryad Networks folosește A.I. ca să detecteze incendiile de vegetație. Cum funcționează „nasurile electronice” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code