Flux-stiri

Producători de cipuri din Paris au fost arestaţi pentru că au furnizat tehnologii secrete Rusiei. China este acuzată de SUA că furnizează armament letal Rusiei

  • Directori francezi şi chinezi de la Ommic au fost arestaţi de autorităţile franceze.
  • Aceştia sunt acuzaţi pentru că au furnizat tehnologii militare secrete către China şi Rusia.
  • Forţele armate ucrainene au raportat că au distrus și depistat multe drone ruseşti cu cipuri de fabricaţie occidentală.

Directorii companiei Ommic au fost arestaţi la Paris.  Ziarul Le Parisien a relatat incidentul, făcând referire la rezultatele anchetei autorităţilor franceze şi la deciziile instanţelor de judecată.

Ommic este una dintre puţinele companii europene care produc semiconductori.

Ommic este una dintre puţinele companii europene care produc semiconductori și cipuri de înaltă performanţă care sunt utilizate în echipamentele 5G, sateliţi, precum şi în radarele de pe tancuri şi avioane de luptă şi în sistemele de ghidare a rachetelor.

Astfel de tehnologii sunt atent monitorizate, iar exporturile lor sunt controlate…sau aşa ar trebui să fie în teorie. 

Anchetatorii au descoperit că Rusia a achiziţionat semiconductori  în valoare totală de 11,8 milioane de euro de pe piaţa neagră, de la diferiţi intermediari ce au cumpărat tehnologii de la producători occidentali. 

Au fost descoperite rute prin Lituania, India şi Turcia prin care erau transportate cipuri occidentale în Rusia.

Informaţiile au fost citate pe X de Anton Yuriyovych Gerashchenko, consilier oficial şi un fost ministru adjunct la Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina. 

Financial Times raportează că grupul Wagner cumpără coifuri din China.

În Conferinţa de securitate de la München, potrivit CNN, Statele Unite şi-au avertizat aliaţii europeni privind sprijinul Chinei acordat armatei Rusiei şi că există riscul ca Beijingul să furnizeze armament letal în secret. 

POLITICO, printr-o investigaţie jurnalistică, a dezvăluit că echipamente chinezeşti în valoare de câteva milioane de dolari, de la drone şi blindaj la veste antiglonţ, apar pe piaţa rusă. 

The post Producători de cipuri din Paris au fost arestaţi pentru că au furnizat tehnologii secrete Rusiei. China este acuzată de SUA că furnizează armament letal Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code