Flux-stiri

Progresele tehnologiei ADN au ajutat la rezolvarea unei crime săvârșite în 1980

  • Eve Wilkowitz avea 20 de ani în 1980 când a fost răpită, violată și strangulată până la moarte după ce a luat trenul spre Bay Shore, New York. Cadavrul ei a fost găsit lângă apartamentul ei din Long Island.
  • Miercuri, poliția și procurorii din comitatul Suffolk au anunțat că ucigașul este un bărbat care a murit de cancer în 1991 și care a locuit în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul lui Wilkowitz, la trei zile după ce aceasta nu s-a mai întors acasă.
  • Anchetatorii s-au bazat pe progresele tehnologiei ADN pentru a-l identifica pe suspect ca fiind Herbert Rice, care avea 29 de ani la acea vreme.

Anchetatorii s-au bazat pe progresele tehnologiei ADN pentru a-l identifica pe suspect ca fiind Herbert Rice, care avea 29 de ani la acea vreme, a anunțat ABC News.

Eve Wilkowitz avea 20 de ani în 1980 când a fost răpită, violată și strangulată până la moarte după ce a luat trenul spre Bay Shore, New York. Cadavrul ei a fost găsit lângă apartamentul ei din Long Island.

Miercuri, poliția și procurorii din comitatul Suffolk au anunțat că ucigașul este un bărbat care a murit de cancer în 1991 și care a locuit în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul lui Wilkowitz, la trei zile după ce aceasta nu s-a mai întors acasă.

„Am rezolvat cazul de omucidere a lui Eve Wilkowitz, vechi de 42 de ani”, a anunțat procurorul districtului Suffolk, Raymond Tierney, în cadrul unei conferințe de presă. „Acesta a fost un studiu despre perseverență, despre determinarea de a lucra la acest caz indiferent de situație”.

Anchetatorii s-au bazat pe genealogia genetică, care a fost folosită pentru a ajuta la rezolvarea unui număr de cazuri nerezolvate din întreaga țară. Aceasta a permis poliției și FBI să trimită ADN-ul lăsat pe corpul lui Wilkowitz în bazele de date ADN ale consumatorilor, care includ nenumărate persoane din afara sistemului de justiție penală.

O potrivire a fost stabilită prin intermediul unei rude a lui Rice. Anchetatorii au exhumat cadavrul lui Rice și au comparat ADN-ul din rămășițele sale cu proba recuperată din kitul inițial de viol, stabilindu-l ca suspect.

The post Progresele tehnologiei ADN au ajutat la rezolvarea unei crime săvârșite în 1980 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code