Flux-stiri

Proiect de lege: Părinții vaccinați vor putea primi concediu să stea acasă cu copiii carantinați

STUDIU. Ce cred părinții despre educația în pandemie. 67,9% vor ca școlile să rămână deschise, indiferent de incidențăSTUDIU. Ce cred părinții despre educația în pandemie. 67,9% vor ca școlile să rămână deschise, indiferent de incidență

  • Părinții vaccinați ar urma să beneficieze, la rândul lor, de concediu pentru a avea grijă de copiii între 7și 18 ani, aflați în izolare sau carantină.
  • Măsura e prevăzută într-un proiect de lege înregistrat recent în Parlament, care vrea să îndrepte situația actuală.
  • La acest moment, doar părinții nevaccinați sau cei care au trecut prin boală pot intra în concediu de carantină.

Un proiect de lege înregistrat recent la Senat vrea să îndrepte situația din prezent, în care doar părinții nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală pot cere un concediu în care să îngrijească un copil bolnav de COVID-19 cu vârsta cuprinsă între 7și 18 ani.

Astfel, 43 de parlamentari propun ca de concediul de carantină să poată beneficia și părinții vaccinați, atât timp cât aceștia nu pot lucra de acasă, în regim de telemuncă.

„Reglementările actuale descurajează vaccinarea împotriva Covid-19 în rândul persoanelor adulte, întrucât cei afectați sunt părinții care s-au imunizat prin vaccinare”, scrie în nota de fundamentare anexată proiectului de lege.

În plus, valoarea indemnizației în aceste cazuri ar urma să fie de 100% din baza de calcul, potrivit propunerii legislative care, pentru a intra în vigoare, trebuie să fie adoptată de Parlament și apoi promulgată prin decret prezidențial.

The post Proiect de lege: Părinții vaccinați vor putea primi concediu să stea acasă cu copiii carantinați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code