NEWSNET

Flux-stiri

PSD dorește „optimizarea” PNRR. Corina Crețu: „Nu știu în ce măsură CE va fi de acord să deschidă această cutie a Pandorei”

  • PSD dorește „optimizarea” PNRR
  • Marcel Ciolacu: „Vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual
  • Florin Cîțu: „Dacă PSD are influență la CE, vedem ce se poate rediscuta
  • Corina Crețu: „Nu știu în ce măsură CE va fi de acord să deschidă această cutie a Pandorei”

Nici nu am apucat să luăm prima tranșă de bani, că Planul Național de Redresare riscă să intre în reparații. După ce vor face guvern împreună, tot împreună vor merge și la Bruxelles ca să optimizeze planul cu reprezentanții Comisiei. Asta anunță Marcel Ciolacu. Premierul Florin Cîțu zice că este imposibil.

Tehnic și procedural, planul poate suferi modificări în faza în care ne aflăm?

Regulamentul PNRR spune clar că se poate face o evaluare la jumătatea perioadei. România se află acum în stadiul în care are aprobat planul, a și solicitat CE 13% pre-finanțare… Acum, partidele care vor să intre la guvernare au doctrine diferite și există rațiuni pentru care ar trebui unele lucruri schimbate. Primul lucru pe care trebuie să-l facă noul guvern e să treacă de la această tăcere la o transparență clară – să anunțe oamenii care sunt avantajele și sacrificiile. Nu știu dacă cetățenii știu că România s-a angajat la egalizarea vârstei de pensionare, stimulente pentru majorarea voluntară la 70 de ani a vârstei de pensionare. Proiectele trebuie implementate până în 2026. România e într-o competiție acerbă cu timpul”, spune europarlamentarul Corina Crețu.

De ce s-a opus PSD constant variantei PNRR concepută de Cristian Ghinea și Florin Cîțu?

Lipsa transparenței a dus ca multe lucruri să nu fie cunoscute. Nu știu în ce măsură CE va fi de acord să deschidă această cutie a Pandorei și să facă derogări și excepții de la regulamentele pe care tocmai le-a adoptat”, mai spune Corina Crețu.

The post PSD dorește „optimizarea” PNRR. Corina Crețu: „Nu știu în ce măsură CE va fi de acord să deschidă această cutie a Pandorei” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code