Flux-stiri

Putin ar putea în curând să declare oficial război Ucrainei, afirmă oficiali americani și occidentali

  • O mișcare care ar permite mobilizarea completă a forțelor de rezervă ale Rusiei, în condițiile în care eforturile de invazie continuă să eșueze, consideră oficialii americani și occidentali.
  • Data de 9 mai, cunoscută ca „Ziua Victoriei” în interiorul Rusiei, comemorează înfrângerea țării în fața naziștilor în 1945.
  • Până în prezent, Putin a insistat să se refere la conflictul brutal de luni de zile ca la o „operațiune militară specială”, interzicând efectiv cuvinte precum invazie și război.

Președintele rus, Vladimir Putin, ar putea declara oficial război Ucrainei din 9 mai, o mișcare care ar permite mobilizarea completă a forțelor de rezervă ale Rusiei, în condițiile în care eforturile de invazie continuă să eșueze, consideră oficialii americani și occidentali.

Data de 9 mai, cunoscută ca „Ziua Victoriei” în interiorul Rusiei, comemorează înfrângerea țării în fața naziștilor în 1945.

Oficialii occidentali au crezut mult timp că Putin va profita de semnificația simbolică și de valoarea propagandistică a acestei zile pentru a anunța fie o realizare militară în Ucraina, fie o escaladare majoră a ostilităților sau ambele.

Oficialii au început să se concentreze asupra unui scenariu și anume că Putin declară oficial război Ucrainei pe 9 mai. Până în prezent, Putin a insistat să se refere la conflictul brutal de luni de zile ca la o „operațiune militară specială”, interzicând efectiv cuvinte precum invazie și război.

O declarație oficială de război ar putea potența sprijinul public pentru invazie. De asemenea, în conformitate cu legislația rusă, i-ar permite lui Putin să mobilizeze forțele de rezervă și să recruteze noi recruți, despre care oficialii spun că Rusia are nevoie disperată pe fondul unui deficit tot mai mare de forță militară în teatrele de operații.

Oficialii occidentali și ucraineni au estimat că cel puțin 10.000 de soldați ruși au fost uciși în război de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu puțin peste două luni.

The post Putin ar putea în curând să declare oficial război Ucrainei, afirmă oficiali americani și occidentali appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code