Flux-stiri

Putin: „Moartea lui Raisi e o mare pierdere”. Șeful Dumei Ruse va călători în Iran în numele președintelui rus, pentru ceremonia funerară a lui Raisi

  • Elicopterul președintelui Raisi a ars complet în timpul accidentului.
  • Raisi, Abdullahian și toți cei aflați la bord sunt morți.
  • A fost declarat doliu național în Iran.

Șeful Dumei Ruse, Vyacheslav Volodin, într-o întâlnire cu Vladimir Putin, a declarat că va călători miercuri dimineață la Teheran pentru a participa la ceremonia funerară a lui Ebrahim Raisi.

Putin i-a cerut șefului Dumei de Stat să transmită condoleanțe conducerii Iranului și să informeze că se așteaptă ca dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Iran să continue în același mod.

„Moartea președintelui Raisi este o mare pierdere, în primul rând pentru Iran și poporul său. A fost un partener de încredere, un om direct, sigur pe el, motivat de interesele naționale. Bineînțeles, a fost un om de cuvânt și a fost o plăcere să lucrez cu el, ținând cont de faptul că dacă am convenit asupra a ceva, am putea fi întotdeauna siguri că înțelegerile vor fi îndeplinite”, a spus Putin.

Putin a anunțat, de asemenea, că Rusia este pregătită să ajute la investigarea „adevăratelor cauze” ale acestui accident.

Pe 19 mai, un elicopter care îl transporta pe președintele iranian și pe ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian, s-a prăbușit în provincia iraniană Azerbaidjan de Est.

Elicopterul a ars complet, iar Raisi și delegația au murit.

The post Putin: „Moartea lui Raisi e o mare pierdere”. Șeful Dumei Ruse va călători în Iran în numele președintelui rus, pentru ceremonia funerară a lui Raisi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 54 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code