Flux-stiri

Raed Arafat vorbește despre valul cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm și apar noi variante, rămânem vulnerabili

  • În plin val al patrulea, România cere sprijinul Uniunii Europene pentru a face față presiunii care există pe sistemul sanitar.
  • Vineri, la bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 confirmate în 24 de ore, a fost stabilit un nou record absolut: nu mai puțin de 385 de decese cauzate de infecția cu coronavirus.
  • „Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, vorbește despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val al pandemiei. Acest lucru va fi posibil dacă oamenii nu se imunizează și dacă acest virus va suferi noi mutații.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Raed Arafat a punctat că în țările în care rata vaccinală este mare viața este aproape de normalitate.

„Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, a punctat șeful DSU.

În plin val al patrulea, România cere sprijinul Uniunii Europene pentru a face față presiunii care există pe sistemul sanitar.

Mai multe, vineri, la bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 confirmate în 24 de ore, a fost stabilit un nou record absolut: nu mai puțin de 385 de decese cauzate de infecția cu coronavirus.

The post Raed Arafat vorbește despre valul cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm și apar noi variante, rămânem vulnerabili appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code