- Cercetătorii care au invitat lucrătorii din domeniul sănătății din întreaga țară să trimită anonim exemple de îngrijire de proastă calitate cauzată de restricțiile privind avortul spun că au fost surprinși de volumul inițial de răspunsuri.
- „Nu treci automat de la viață la moarte”, a spus dr. Ferguson.
- Experții spun că este greu de identificat datele privind refuzurile de avort atunci când apar complicații grave.
La câteva săptămâni după ce Roe vs. Wade a fost răsturnată în SUA, Dr. Grace Ferguson a tratat o femeie căreia i se rupsese apa la jumătatea sarcinii. Bebelușul nu va supraviețui niciodată, iar șansele pacientei de a dezvolta o infecție care îi putea pune viața în pericol creșteau cu fiecare oră. Până când a ajuns la Pittsburgh pentru a o consulta pe Ferguson, femeia petrecuse două zile într-un spital din Virginia de Vest, neputând să facă avort din cauza unei interdicții de stat. Legea prevede o excepție pentru urgențe medicale, dar viața pacientei nu era în pericol în acel moment.
„Stătea cam pe marginea prăpastiei”, a spus Ferguson, „„șteptând să se întâmple o urgență sau să moară copilul”.
În Pennsylvania, la spitalul aflat la patru ore de mers cu mașina, Ferguson a reușit să inducă travaliul pentru a pune capăt sarcinii. Un număr tot mai mare de medici și familii povestesc povești similare, pe măsură ce o teamă de după cazul Roe se adeverește: femeile însărcinate cu afecțiuni medicale periculoase se prezintă în spitale și cabinete medicale doar pentru a li se refuza avorturile care ar putea ajuta la tratarea lor.
Unii medici din statele cu legi restrictive privind avortul spun că au trimis sau sugerat mai multe paciente în altă parte decât oricând. Unele femei se confruntă cu întârzieri dăunătoare, potențial mortale.
Medicii spun că sunt forțați să pună în balanță judecata medicală cu pedepsele potențiale, inclusiv cu închisoarea. Deși chiar și cele mai stricte legi permit avortul pentru a salva viața unei mame, persistă o întrebare importantă: cât de aproape de moarte trebuie să fie pacienta?
„Nu treci automat de la viață la moarte”, a spus Ferguson. „Încet-încet te îmbolnăvești din ce în ce mai mult”.
Este imposibil de spus când este depășită această limită, a declarat Dr. Alison Haddock, care face parte din consiliul de administrație al Colegiului American al Medicilor de Urgență. „Pur și simplu nu există un moment în care să stau în fața unui pacient în stare critică în care să știu: OK, înainte sănătatea lor era doar în pericol, dar acum viața lor este în pericol”, a spus ea.
Experții spun că este greu de identificat datele privind refuzurile de avort atunci când apar complicații grave. Angajatorii descurajează adesea lucrătorii din domeniul sănătății să vorbească despre acestea, deși The Associated Press a ajuns la peste o duzină de medici și pacienți care au împărtășit povești despre astfel de refuzuri.
Și mulți medici și cercetători sunt de acord că dovezile, chiar dacă în mare parte anecdotice, arată o problemă larg răspândită. În Texas, de exemplu, o asociație de medici a trimis o scrisoare către consiliul medical al statului, în care se spune că unele spitale au refuzat să trateze pacientele cu complicații majore din cauza interdicției avortului în stat.
La Universitatea din California, San Francisco, cercetătorii care au invitat lucrătorii din domeniul sănătății din întreaga țară să trimită anonim exemple de îngrijire de proastă calitate cauzată de restricțiile privind avortul spun că au fost surprinși de volumul inițial de răspunsuri.
Douăzeci și cinci de trimiteri au venit în primele șase săptămâni. Printre acestea se numărau descrieri ale unor paciente trimise acasă după ce li s-a rupt apa în al doilea trimestru și care s-au întors ulterior cu infecții grave. Una dintre ele a relatat despre o sarcină ectopică care a fost lăsată să crească pe o cicatrice lăsată de o cezariană anterioară – ceea ce poate provoca ruptură uterină, hemoragie și moarte.
The post RAPORT. Femeilor cu complicații periculoase ale sarcinii li se refuză avorturile în SUA appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor