Flux-stiri

Rata natalității a scăzut dramatic la nivel global. Feminismul ar putea fi cauza

  • Ne îndreptăm atenția asupra unei tendințe globale semnificative: scăderea continuă a ratei natalității.
  • Experții au dezbătut mai multe cauze, iar una dintre ele ar putea avea legătură cu o neașteptată evoluție a mișcărilor feministe.
  • Între timp, un nou studiu francez a arătat că un sfert dintre cuplurile franceze au probleme de fertilitate.

Ne îndreptăm atenția asupra unei tendințe globale semnificative: rata natalității se află într-o continuă și alarmantă scădere. Experții au dezbătut mai multe cauze, iar una dintre ele ar putea avea legătură cu o neașteptată evoluție a mișcărilor feministe.

În 2017, un studiu realizat de Universitatea din Washington a constatat că o scădere continuă a ratelor de fertilitate la nivel global înseamnă că aproape toate țările ar putea avea populații în scădere până la sfârșitul secolului și că 23 de națiuni – inclusiv Spania și Japonia – și-ar putea vedea populația înjumătățită până în anul 2100.

Raportul privind China, a cărei rată de natalitate a scăzut în ultimul an la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, în timp ce cercetările americane arată că tot mai mulți adulți care nu au încă copii spun că este puțin probabil să aibă vreodată copii.

Între timp, un nou studiu francez a arătat că un sfert dintre cuplurile franceze au probleme de fertilitate, a scris France24.

De asemenea, Annette Young a discutat cu sociologul american Christine Percheski, de la Universitatea Northwestern, pentru a afla dacă acest declin poate fi direct legat de succesul feminismului, în condițiile în care mai multe femei sunt mai educate și mai active ca niciodată.

La ce nivel se află natalitatea în România

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), a afirmat că, în perioada următoare, natalitatea va continua să scadă. Dacă vom merge pe acelaşi trend, în 2030 vom avea 17,8 milioane de persoane, a relatat Ziarul Financiar.

Preşedintele INS spunea atunci că factorii care influenţează dinamica populaţiei de la un an la altul şi pe o perioadă lungă de timp sunt factorii naturali, diferenţa dintre numărul de naşteri şi numărul de decese, precum şi migraţia internaţională.

Astfel, dacă până acum 10 ani, prin intermediul migraţiei externe se justifica aproximativ 80% din reducerea populaţiei rezidente şi circa 20% pe baza sporului natural negativ, începând cu anul 2012 şi până anul trecut reducerea populaţiei are la bază sporul natural negativ în proporţie de 60% şi migraţia  în proporţie de 40%, conform INS.

The post Rata natalității a scăzut dramatic la nivel global. Feminismul ar putea fi cauza appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code