Flux-stiri

Record de decese COVID în Rusia. Kremlinul îi ceartă pe ruși: „Este cu adevărat iresponsabil să nu te vaccinezi”

Rusia a înregistrat sâmbătă 1.000 de decese cauzate de Covid într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, anunţă BBC.

Numărul deceselor a fost în creştere toată săptămâna, Kremlinul acuzând poporul că nu s-a vaccinat. Doar aproximativ o treime din populaţie a fost vaccinată, pe fondul neîncrederii generalizate în vaccinuri.

Cifra de 222.000 de decese în Rusia este cea mai mare din Europa, iar sâmbătă au fost raportate alte 33.000 de infecţii.

Guvernul a evitat să introducă restricţii stricte, deoarece spune că trebuie să menţină economia în funcţiune.

În schimb, Kremlinul s-a concentrat pe apatia publicului faţă de vaccinare.

Săptămâna aceasta, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat: „Într-o situaţie în care infecţiile sunt în creştere, este necesar să continuăm să le explicăm oamenilor că trebuie să se vaccineze. Este cu adevărat iresponsabil să nu te vaccinezi. Acest lucru ucide”.

Guvernul insistă că sistemul de sănătate poate face faţă numărului tot mai mare de pacienţi.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, i-a îndemnat pe medicii care şi-au părăsit cabinetele din cauza temerilor legate de COVID să se vaccineze şi să se întoarcă la muncă.

Numărul de cazuri active al persoanelor infectate în Rusia este de aproximativ 750.000 – de asemenea, cel mai mare din februarie 2020.

Numărul total de infecţii de la începutul epidemiei se apropie acum de 8 milioane.

Cifrele pentru prima doză şi vaccinarea completă sunt surprinzător de apropiate – ambele pentru mai puţin de o treime din populaţie.

Acest lucru sugerează că un număr mare de persoane nu doresc să fie vaccinate deloc. Sondaje de opinie recente au sugerat că procentul ar putea fi mai mare de 50%.

Rusia a acţionat rapid pentru dezvoltarea vaccinurilor, dar se pare că nu a reuşit să-i convingă pe cetăţeni că acestea sunt necesare sau fiabile.

The post Record de decese COVID în Rusia. Kremlinul îi ceartă pe ruși: „Este cu adevărat iresponsabil să nu te vaccinezi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code