Flux-stiri

Republica Moldova înăsprește restricțiile. În spațiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medicalCertificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical

  • Noua variantă Omicron aduce restricții în Republica Moldova.
  • Din cauza faptului că varianta Omicron se răspândește rapid, în spațiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID.

În spațiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID. Excepţie vor constitui unităţile de comercializare a produselor alimentare, a produselor de igienă, medicamentelor, precum şi băncile, organizaţiile de creditare nebancară, oficiile poştale, cele de asigurare şi unităţile de schimb valutar, transmite IPN.

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco a declarat într-un briefing de presă că gradul de contagiozitate al variantei Omicron este ridicat, motiv pentru care populația trebuie să respecte mai multe reguli, pentru a reduce riscul de transmitere al virusului.

Totodată, ministrul a mai declarat că Omicron afectează în special copiii și că țara se află sub cod roșu de alertă la nivel național.

Comisiei i se va propune ca, pentru o perioadă de o lună, la nivel naţional să fie aplicate măsuri restrictive corespunzătoare pragului roşu. O propunere este şi trecerea şcolilor pe online, iniţial pentru două săptămâni.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, de la începutul pandemiei, se apropie de 400 de mii. Miercuri au fost raportate peste trei mii de infectări, cifră record de la începutul pandemiei. Bilanțul deceselor asociate noului coronavirus au ajuns la 10 470.

The post Republica Moldova înăsprește restricțiile. În spațiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code