Flux-stiri

Rolul animalelor de companie în dezvoltarea copiilor

Câini și pisici la bloc, doar dacă sunt de acord vecinii. Cum explică decizia Curtea de Apel TimișoaraCâini și pisici la bloc, doar dacă sunt de acord vecinii. Cum explică decizia Curtea de Apel Timișoara

  • Prietenii necuvântători au un rol benefic în dezvoltarea copiilor.
  • Un animal de companie îl ține pe copil departe de dispozitivele electronice.
  • Copiii care au animale de companie sunt mai fericiți.

Rolul animalelor de companie este important în dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor. Un animal de companie îl ține pe copil departe de dispozitivele electronice, reducând astfel sedentarismul. Copiii care au animale de companie sunt mai fericiți si empatizează mai bine. Dacă nu ești încă hotărât dacă să faci acest pas, am conturat o serie de motive pe care le poți lua în considerare:

Responsabilizarea copiilor

Un animal de companie devine un nou membru al familiei care animă atmosfera prin simpla prezență, însă acesta nu vine fără responsabilități. Implicarea copiilor în procesul de îngrijire al animalului de companie poate aduce beneficii reale în responsabilizarea celor mici. Îți poți implica copilul în întregul proces de îngrijire al animalului și îi poți da sarcini autonome.

Prietenii necuvântători sunt de multe ori cei mai buni confidenți ai copiilor timizi, ajutându-i să-și dezvolte încrederea de sine.

Un somn mai odihnitor

Dormitul împreună cu animalele de companie este uneori blamat prin prisma reacțiilor alergice posibile ori a ulterioarelor zgârieturi sau mușcături din timpul nopții. Cu toate acestea, împărțirea patului cu patrupedul ar putea aduce beneficii somnului, acesta devenind mai liniștitor și mai odihnitor.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Concordia din Montreal, Canada, arată că atât copiii mici cât și adolescenții beneficiază de un somn mai odihnitor și mai liniștit dacă dorm lângă un animal de companie, contribuind la înlăturarea coșmarurilor.

Dezvoltarea empatiei

Atunci când hotărăști să aduci în familia ta un animal de companie, ai putea lua în considerare adopția. Adopția unui animal de companie îi poate salva viața, iar asta aduce cu sine o lecție pentru copilul tău, aceea că orice viețuitoare are dreptul la o nouă șansă. Vor ști cât de important este să-i respecți pe ceilalți, vor înțelege importanța îngrijirii și respectării tuturor viețuitoarelor.

The post Rolul animalelor de companie în dezvoltarea copiilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code