Flux-stiri

Rusia a simulat „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică” și atacuri nucleare lângă Polonia

Rusia a simulat atacuri nucleare în EuropaRusia a simulat atacuri nucleare în Europa

  • Rusia a simulat tiruri de rachete cu focoase nucleare și „operațiuni în condiții de radiații și contaminare chimică”, la granița cu Polonia.
  • Exercițiile au avut loc în enclava rusă Kaliningrad, la granița cu Polonia, aproape de sufletul Europei.
  • Guvernul de la Moscova a transmis că armata a simulat tiruri cu rachete cu capacitate nucleară în ziua a 70-a a invaziei din Ucraina.

Rusia a simulat tiruri de rachete cu focoase nucleare și „operațiuni în condiții de radiații și contaminare chimică”, la granița cu Polonia.

Potrivit presei din Rusia, „forţele armatei ruse au efectuat lovituri unice şi multiple asupra unor ţinte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv”.

De asemenea, militarii ruși au efectuat o manevră de schimbare a poziţiei pentru a evita „o eventuală lovitură în represalii”, potrivit Ministerului Apărării. Mai mult, cei peste 100 de soldați care au participat la exerciții au efectuat „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”.

Kremlinul are o retorică agresivă atunci când vine vorba de utilizat arme nucleare în contextul războiului din Ucraina și a implicării NATO. Vladimir Putin a avertizat asupra unor represalii „fulgerătoare” dacă Occidentul intervine direct, cu soldați, în conflictul din Ucraina.

„Dacă cineva intenționează să intervină din exterior în ceea ce se întâmplă în Ucraina, va crea o amenințare pentru Rusia, răspunsul nostru va fi fulgerător și rapid”, se laudă creatorul „Operațiunii speciale”.

„Avem toate instrumentele pentru asta. Instrumente cu care în acest moment nu se poate lăuda nimeni. Iar noi nu ne vom lăuda. Noi le vom folosi dacă va fi cazul”, a adăugat președintele rus.

„Toate deciziile în această privinţă au fost deja luate”, a adăugat el.

Presa rusă aservită lui Vladimir Putin prezintă de săptămâni întregi diferite scenarii prin care Rusia distruge SUA sau Marea Britanie, fără probleme, cu arme nucleare, pregătind poporul rus de un astfel de scenariu. Cu toate acestea, propaganda rusă nu menționează că un război nuclear nu poate avea învingători.

The post Rusia a simulat „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică” și atacuri nucleare lângă Polonia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code