Flux-stiri

Rusia ar putea întrerupe vineri aprovizionarea cu gaz a Finlandei

  • Rusia și-ar putea opri vineri livrările de gaz către Finlanda vecină, a informat joi ziarul local Iltalehti, citând surse anonime.
  • Președintele Finlandei Sauli Niinisto și prim-ministrul Sanna Marin au declarat joi că Finlanda va solicita să se alăture NATO „fără întârziere”.
  • Cu conexiuni directe prin conducte cu Rusia, Finlanda și Țările Baltice depind mai mult de gazul rusesc decât alte țări europene.

Potrivit Reuters, principalii politicieni finlandezi au fost avertizați că Rusia și-ar putea opri vineri livrările de gaz către Finlanda, a informat joi ziarul local Iltalehti, citând surse anonime. Încă nu se știe de unde ar fi venit avertismentul. De asemenea, informațiile nu au putut fi verificate.

Președintele Finlandei Sauli Niinisto și prim-ministrul Sanna Marin au declarat joi că Finlanda va solicita să se alăture NATO „fără întârziere” la Alianța de Apărare Occidentală, ceea ce a determinat Rusia să promită un răspuns.

Majoritatea gazelor utilizate în Finlanda provin din Rusia, dar gazul reprezintă doar aproximativ 5% din consumul anual de energie al țării.

Producția de energie a Finlandei trebuie să vină din surse alternative

Cu toate acestea, pierderea majorității aprovizionării cu gaz ar însemna ca giganții din industrie, precum Neste și Metsa, precum și alte companii din industria forestieră, chimică și alimentară ar trebui să găsească surse alternative de energie sau să își adapteze producția.

Pe 5 mai, Guvernul finlandez a declarat că este pregătit pentru posibilitatea ca vecinul său din est să întrerupă livrarea de gaze la sfârșitul lunii mai, ca răspuns la refuzul Finlandei de a respecta cererile Rusiei ca plățile pentru gaze să fie făcute în ruble.

Cu conexiuni directe prin conducte cu Rusia, Finlanda și Țările Baltice depind mai mult de gazul rusesc decât alte țări europene. Dacă furnizarea de gaze rusești este redusă sau întreruptă, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania ar putea fi nevoite să reducă cererea, a declarat rețeaua europeană de operatori de gaze ENTSOG în perspectiva de vară din aprilie.

The post Rusia ar putea întrerupe vineri aprovizionarea cu gaz a Finlandei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code