Flux-stiri

Rusia critică posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

  • Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, a spus șeful misiunii Rusiei la ONU.
  • Rezoluția a fost introdusă de SUA după ce au apărut dovezi ale unor crime împotriva civililor în Bucha.
  • ONU va organiza, joi, un vot pentru a stabili dacă Rusia ar trebui să fie exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR).

Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, a spus șeful misiunii Rusiei la ONU.

Într-o declarație pentru agenția de știri Tass, citată de BBC News, șeful misiunii Rusiei la ONU a spus: „Dacă rezoluția va fi adoptată, occidentalii vor putea să impună, în mod liber, celorlalte țări conceptele și viziunea lor asupra drepturilor omului care îi mulțumesc pe ei și pe complicii lor occidentali”.

„Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, îi va afecta eficiența și va submina complet încrederea nu doar în Consiliul pentru Drepturile Omului, ci în întregul sistem ONU pentru drepturile omului”, a declarat Gennady Gatilov.

Misiunea Rusiei la ONU de la New York a cerut țărilor să „se pronunțe împotriva rezoluției antirusești”. Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru a exclude Rusia.

Rezoluția a fost introdusă de SUA după ce au apărut dovezi ale unor crime împotriva civililor în Bucha.

ONU va organiza, joi, un vot pentru a stabili dacă Rusia ar trebui să fie exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR).

The post Rusia critică posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code