Flux-stiri

Rusia este acuzată de inspectoratul nuclear ucrainean de terorism nuclear

  • Inspectoratul nuclear ucrainean acuză Rusia de terorism nuclear, dar menționează, la final, că programul a fost dezvoltat împreună cu SUA.
  • Rusia a bombardat din nou o instalație nucleară de cercetare.
  • Înainte de agresiunea rusă, sursa de neutroni se afla în stadiul de pornire fizică, timp în care încărcarea s-a efectuat cu combustibil nuclear proaspăt.

Inspectoratul nuclear ucrainean acuză Rusia de terorism nuclear, dar menționează, la final, că programul a fost dezvoltat împreună cu SUA.

Încă o dată, Federația din Rusia a comis un act de terorism nuclear. În seara zilei de 10 martie 2022, țara agresor a bombardat din nou o instalație nucleară de cercetare, bazată pe un ansamblu subcritic controlat de un accelerator liniar de electroni.

Conform informațiilor preliminare, sursa de neutroni este complet dezactivată și există avarii superficiale la clădire. Lista răniților nu este completă în acest moment. În prezent, informațiile despre consecințele pagubei sunt clarificate de personalul Sursei de Neutroni.

Pe data de 6 martie 2022, sursa de neutroni a fost bombardată, iar pierderile au fost următoarele:

  • distrugerea completă a stației RU-0,4 kV: cabluri deteriorate ale sistemelor de răcire ale aparatelor de aer condiționat, ale galeriei de clismă, a acceleratorului liniar de electroni,
  • avarii din loc în loc a suprafeței clădirii principale a instalației: încălzire principală deteriorată la complexul de clădiri și structuri al JUPU Sursa de neutroni,
  • geamuri sparte în clădirea pompei și a turnurilor de răcire, în laboratorul de izotopi.

Înainte de agresiunea rusă, sursa de neutroni se afla în stadiul de pornire fizică, timp în care, încărcarea s-a efectuat cu combustibil nuclear proaspăt. Pe 24 februarie 2022, unitatea a fost transferată într-o stare subcritică profundă de către personalul operațional al Sursei de Neutroni.

Proiectul este susținut de Laboratorul Național Argonne din Statele Unite. JAPU Sursa de neutron este conceput pentru cercetarea științifică și aplicată în domeniul fizicii nucleare, al științei materialelor radiațiilor, al biologiei, al chimiei și pentru producerea de radioizotopi medicali.

The post Rusia este acuzată de inspectoratul nuclear ucrainean de terorism nuclear appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code