Flux-stiri

MApn rus: Rusia va deschide culoare umanitare, spre teritoriul său, pentru evacuarea ucrainenilor. Decizia, respinsă de administrația Zelenski

  • Ministerul rus al Apărării a anunțat că Rusia va deschide culoare umanitare spre teritoriul său, pentru evacuarea civililor ucraineni.
  • Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat, însă, în mai multe rânduri, că nu acceptă culoarele de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.
  • În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi seară, că va crea zilnic, prin decizie unilaterală, culoare umanitare pentru evacuarea civililor ucraineni spre teritoriul Rusiei şi, prin coordonare cu armata ucraineană, spre alte direcţii.

Anunţăm oficial deschiderea de culoare umanitare, în mod unilateral, spre Federaţia Rusă, zilnic de la ora 10.00, fără nicio coordonare, şi în alte direcţii prin coordonare cu partea ucraineană. Garantăm securitate completă în teritoriile aflate sub controlul forţelor armate ruse„, a declarat Mihail Mizinţev, directorul Centrului de Control din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul L’Echo.

Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat în mai multe rânduri că nu acceptă culoare de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.

În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.

The post MApn rus: Rusia va deschide culoare umanitare, spre teritoriul său, pentru evacuarea ucrainenilor. Decizia, respinsă de administrația Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code