Flux-stiri

Rusia expulzează 34 de diplomați francezi ca măsură de retorsiune

  • Rusia expulzează 34 de diplomați francezi într-o măsură de retorsiune.
  • În aprilie, Franța a dat afară 35 de ruși cu statut diplomatic, în cadrul unui val mai larg de expulzări.
  • În această perioadă, peste 300 de ruși au fost trimiși acasă din capitalele europene.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat miercuri că expulzează 34 de diplomați francezi ca măsură de retorsiune.

În aprilie, Franța a dat afară 35 de ruși cu statut diplomatic, ca parte a unui val mai larg de expulzări în urma căruia peste 300 de ruși au fost trimiși acasă din capitalele europene.

În cursul aceleiași luni, Ministerul francez de Externe a declarat șase agenți ruși care se dădeau drept diplomați drept persona non grata, după ce o anchetă a serviciilor de informații interne a concluzionat că aceștia lucrau împotriva intereselor naționale franceze.

Marți, diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o decizie similară de la Helsinki, anunţă Ministerul rus de Externe. Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident. Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţiona la desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO pe teritoriul acestor două ţări nordice.

The post Rusia expulzează 34 de diplomați francezi ca măsură de retorsiune appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code