Flux-stiri

Rusia va restricţiona informaţiile despre cheltuielile bugetare

RusiaRusia

  • Rusia va începe să restricţioneze accesul public la unele date guvernamentale în încercarea de a proteja ţara de sancţiuni suplimentare, a declarat marţi Ministerul de Finanţe.
  • Ministerul a precizat că va restricţiona parţial informaţiile despre cheltuielile bugetare pe care le face publice, ca răspuns la „consecinţele negative” ale sancţiunilor asupra economiei ruseşti.
  • În cea mai recentă măsură, guvernul a propus ca mărimea rezervelor de aur şi de valută ale Rusiei, în prezent dezvăluite public săptămânal, să devină secret de stat, într-o altă măsură pentru a proteja ţara de sancţiuni.

Rusia va începe să restricţioneze accesul public la unele date guvernamentale în încercarea de a proteja ţara de sancţiuni suplimentare, a declarat marţi Ministerul de Finanţe.

Stimulat de preţurile ridicate la energie pentru exporturile vitale de petrol şi gaze ale Rusiei, excedentul bugetar al ţării a ajuns la 1.490 de miliarde de ruble (26 miliarde de dolari) în primele cinci luni ale anului, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, conform Reuters.

Conform planului bugetar, Rusia preconizează să câştige 25.000 de miliarde de ruble şi să cheltuiască 23.700 de miliarde de ruble în acest an, însă oficialii au avertizat deja că ţara este pregătită să cheltuiască fiecare rublă disponibilă pentru a-şi proteja economia şi cetăţenii de sancţiunile occidentale impuse după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina.

Vladimir Putin a promis deja miliarde de dolari în noi plăţi sociale

Preşedintele Vladimir Putin a promis deja miliarde de dolari în noi plăţi sociale, inclusiv pensii, iar ministerul de finanţe intenţionează să apeleze la marele său Fond Naţional de Avuţie, în valoare de 198 de miliarde de dolari, pentru a sprijini întreprinderile de stat cheie afectate de sancţiuni.

Ministerul Energiei a restricţionat accesul la datele sale lunare privind producţia lunară de petrol şi gaze, o serie de companii mari nu au fost autorizate să îşi dezvăluie situaţiile financiare, iar banca centrală a limitat, de asemenea, publicarea unor date.

În cea mai recentă măsură, guvernul a propus ca mărimea rezervelor de aur şi de valută ale Rusiei, în prezent dezvăluite public săptămânal, să devină secret de stat, într-o altă măsură pentru a proteja ţara de sancţiuni.

„Sancţiunile împotriva Rusiei diferă în ceea ce priveşte modul în care funcţionează şi gradul de consecinţe negative. Acest lucru va ajuta la minimizarea riscului de noi sancţiuni”, a declarat ministerul de finanţe.

The post Rusia va restricţiona informaţiile despre cheltuielile bugetare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code