Flux-stiri

Ruşii fură tot ce prind din Ucraina. Au luat cu ei ventilatoarele din spitalele aflate în Mariupol

Spitale UcrainaSpitale Ucraina

  • Primarul Vadim Boychenko a subliniat că furtul a ceea ce a mai rămas în urma bombardamentelor este cu adevărat un jaf și o crimă de război.
  • Furtul ventilatoarelor a fost raportat de Consiliul Local Mariupol, citându-i pe localnicii care au rămas în oraș.
  • Ventilatoarele erau extrem de necesare în tratamentul pacienților grav bolnavi.

Autorităţile din Mariupol îi acuză pe ruşi că au furat ventilatoarele din spitalele din oraş utilizate în tratamentul pacienţilor grav bolnavi, potrivit Sky News.

Reprezentanţii Consiliului municipal din Mariupol susţin că ruşi au „sustras” ventilatoarele din oraş, adăugând că acestea erau „extrem de necesare în tratamentul pacienţilor grav bolnavi”.

„Numai în spitalele din oraș existau 60 de ventilatoare. Acum, aceste echipamente sunt cele pe care ocupanţii ruşi le exportă pe teritoriul lor. În loc să îşi dezvolte medicina, Rusia îi jefuieşte pe alţii”, anunţă ucrainenii.

Şi primarul oraşului îi acuză pe ruşi de jaf.

„Timp de 8 ani am dezvoltat sistematic fiecare sferă a orașului. O atenţie deosebită a fost acordată domeniului medical. Dar nu numai că armata rusă ne-a distrus oraşul şi a ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol, dar a început să jefuiască şi ceea ce a supravieţuit. Acesta este un jaf şi o crimă de război”, a spus primarul oraşului Mariupol, Vadym Boychenko.

Asediul oraşului Mariupol durează de săptămâni întregi, zeci de mii de persoane fiind blocate în oraşul port. Cea mai mare parte a infrastructurii civile a fost distrusă.

The post Ruşii fură tot ce prind din Ucraina. Au luat cu ei ventilatoarele din spitalele aflate în Mariupol appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code