Flux-stiri

Rușii susțin că au ucis peste noapte 600 de combatanţi ucraineni

  • Ruşii spun că artileria lor a lovit mai multe bastioane ucrainene.
  • Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviaţie de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad.
  • Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forţa să-şi retragă forţele.

Ruşii spun că artileria lor a lovit mai multe bastioane ucrainene. „Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina„, a precizat Ministerul Apărării, conform Reuters.

Peste 600 de naţionalişti şi 61 de unităţi de arme şi echipamente militare au fost distruse„, conform Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviaţie de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad şi un mare depozit de muniţii din oraşul Mikolaiv, situat în sudul Ucrainei.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie, în ceea ce a numit o operaţiune specială pentru a reduce capacităţile militare ale vecinului său din sud şi pentru a „elimina” „naţionalişti periculoşi”.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă dură, iar Occidentul a impus sancţiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forţa să-şi retragă forţele.

Rușii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia

Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunile controlate de Rusia, a anunţat primarul oraşului asediat, potrivit CNN. Forţele ruseşti au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunea separatistă Doneţk, a declarat marţi primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, în timpul unui briefing la un centru media.

Am verificat deja listele cu cei care au fost deportaţi din Mariupol în Rusia sau în aşa-numita RPD. Aproape 40.000 de persoane. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica totul în acest moment, dar continuăm munca”, a declarat Boichenko.

Armata rusă „duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia, iar acolo îi foloseşte pentru diverse munci”, a adăugat Boichenko. Primarul a mai spus că locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de relocare şi sunt implicaţi în „munci umilitoare”.

The post Rușii susțin că au ucis peste noapte 600 de combatanţi ucraineni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code