Flux-stiri

Şcolile private cer descentralizarea deciziei de continuare a cursurilor faţă în faţă sau online: „Ne aşteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la şcoală”

Asociaţia Şcolilor Particulare a cerut, printr-o scrisoare adresată premierului şi miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, revenirea la descentralizarea deciziei privind organizarea cursurilor faţă în faţă sau online: „Ne aşteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la şcoală”.

Preşedintele Asociaţiei Şcolilor Particulare (ASP), Christian Comşa, cere autorităţilor să dispună reaplicarea prevederilor legale iniţiale, de descentralizare a deciziei privind continuarea cursurilor cu prezenta fizică sau în sistem online, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Solicitarea este fundamentată pe faptul că cea mai mare parte a angajaţilor sunt vaccinaţi, că măsurile de protecţie sunt respectate şi că nu au fost depistate focare cu transmitere în cadrul şcolilor.

Cifrele sunt elocvente, cu toate acestea, în prezent – elevilor noştri nu li se permite accesul în şcoală, în schimb li se permite accesul în centrele comerciale, în restaurante şi în alte spatii publice. Sănătatea mentală este la fel de importantă iar aceasta nu poate fi asigurată decât prin prezenţa fizică a copiilor în şcoală”, a transmis ASP.

Asociaţia precizează că are susţinerea comitetelor de părrinţi.

Ne aşteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la şcoală iar instituţiile noastre să fie date ca exemplu în campania de promovare a vaccinării şi felicitate public de autorităţi pentru că: şi-au îndeplinit şi depăşit obiectivul de vaccinare şi respectă 100% măsurile igienico-sanitare dovedite eficiente”, se mai arată în comunicatul ASP.

Asociaţia consideră că decizia de suspendare sau reluare a cursurilor cu prezenţă fizică trebuie să aparţină unităţii de învăţământ şi că măsura aplicată pentru toate şcolile este una disproporţionată.

„Neexistând nicio diferenţiere pe criterii obiective, vă solicităm respectuos să dispuneţi descentralizarea deciziei de suspendare respectiv reluare a cursurilor în format fizic astfel încât, unităţile de învăţământ să decidă asupra scenariului în care pot funcţiona, începând cu 08.11.2021”, cere ASP.

The post Şcolile private cer descentralizarea deciziei de continuare a cursurilor faţă în faţă sau online: „Ne aşteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la şcoală” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code