Flux-stiri

Sculpturile lui George Floyd și Breonna Taylor vor fi vândute la licitație în scop caritabil

  • Sculpturile lui George Floyd și Breonna Taylor, cei doi americani de culoare ale căror uciși în 2020 în Statele Unite, vor fi scoase la licitație în scopuri caritabile după ce au fost expuse la New York.
  • Piesele vor fi puse în vânzare online până pe 17 decembrie, iar profiturile vor fi direcționate către asociații fondate de familiile celor două victime.

Sculpturile lui George Floyd și Breonna Taylor, cei doi americani de culoare ale căror uciși în 2020 în Statele Unite, vor fi scoase la licitație în scopuri caritabile după ce au fost expuse la New York, a anunțat joi casa Sotheby’s, scrie english.aawsat.com.

Piesele vor fi puse în vânzare online până pe 17 decembrie, iar profiturile vor fi direcționate către asociații fondate de familiile celor două victime, „We are Floyd” și „The Breonna Taylor Foundation”, a precizat Sotheby’s.

Cele două statui sunt opera artistului Chris Carnabuci, în timp ce statuia lui Taylor a fost decorată de artistul nigerian stabilit în Brooklyn, Laolu Senbanjo, cunoscut și sub numele de Laolu NYC, care a lucrat în trecut cu Beyonce.

George Floyd a fost ucis în luma mai a anului trecut de către un polițist din Minneapolis. Floyd a murit sufocat din cauza polițistului, după ce acesta s-a așezat cu genunchiul pe gâtul bărbatului pentru a-l imobiliza. Două minute a durat chinul, până când George și-a pierdut viața. Statuia de aur a acestuia a fost vandalizată cu vopsea spray în timp ce era expusă în Union Square din Manhattan.

De atunci a fost curățată, iar sculptura de 1,8 metri este așteptată să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 100.000 și 150.000 de dolari.

Taylor a fost împușcată mortal la vârsta de 26 de ani în Louisville, Kentucky, în noaptea de 12 martie 2020. Se așteaptă ca imaginea ei să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 20.000 și 30.000 de dolari.

Sculptura este decorată cu modele din cultura Yoruba, o sursă de inspirație pentru Laolu Senbanjo.

Moartea lui Floyd și imaginile cu polițistul care îi apasă cu genunchiul pe gât, la doar două luni după moartea lui Taylor, au provocat unde de șoc în Statele Unite și au declanșat proteste de amploare și o dezbatere națională privind rasismul și violența poliției, care îi vizează pe afro-americani.

The post Sculpturile lui George Floyd și Breonna Taylor vor fi vândute la licitație în scop caritabil appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code