Flux-stiri

Se cer măsuri mult mai dure împotriva Rusiei, după începerea războiului

  • Din cauza faptului că Putin a atacat Ucraina în această dimineață, se cere implementatea unor măsuri mult mai dure împotriva țării.
  • Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de Apărare din Senat, susține că decizia de invadare a Ucrainei este „o luptă între două state cu valori diferite”.
  • Se așteaptă ca NATO, UE și celelalte state să acționeze direct proporțional cu pagubele create.

După ce Putin a atacat Ucraina în această dimineață, se cere aplicarea unor măsuri mult mai dure împotriva Rusiei. Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de Apărare din Senat, a criticat decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, susținând faptul că este o luptă între două sisteme cu valori diferite. Aceasta a devoalat că așteaptă ca NATO, UE și alte state să ia decizii dure și unitare împotriva Rusiei.

„Ce face acum Putin este inacceptabil. Un comportament care nu-și are locul într-o lume guvernată de respectarea legii internaționale. Ceea ce vedem noi acum este un război între două sisteme de valori: un sistem autocrat și o țară care își dorește o altă linie, o altă politică externă.

Războiul nejustificat pornit de Rusia în Ucraina zic eu că trebuie să aibă parte de o reacție dură și unitară din partea tuturor statelor. Dacă România este, iată, străjerul Flancului Estic al UE, al NATO și apară securitatea acestor țări, este oportunitatea ca România să spună că este pregătită să intre și în Schengen”, a spus aceasta.

Pagubele create de atacul Rusiei sunt nejustificate

Cei 40, 40 și ceva de milioane de cetățeni ucraineni sunt acum obligați să trăiască ceea ce au trăit bunicii noștri acum 80 de ani. Este inadmisibil, pentru că ceea ce vedem noi acum este un război între două sisteme de valori. Un sistem de valori autocrat și o țară care își dorește o altă linie, o altă politică externă.

Războiul nejustificat pornit de Rusia în Ucraina zic eu că trebuie să aibă parte de o reacție dură și unitară din partea tuturor statelor. Și aici vorbim despre UE și NATO, dar și de celelelte state.

În aceste zile, de fapt și astăzi, sunt la Paris, unde are loc o conferință internațională a statelor membre a UE. Participă președinții Comisiilor de apărare. Discutăm noua Cartă de Apărare a UE, busola strategică, noua linie de securitate europeană.

Dacă noi, până acum, discutam cât de important este ca tratatele internaționale să fie respectate și ne așteptam ca prin diplomație liderul Federației Ruse să respecte aceste tratate, ne dăm seama că acest comportament al lui trebuie condamnat. Nu numai prin măsurile care s-au luat. Eu cred că trebuie măsuri mult mai ferme”, a spus Nicoleta Pauliuc într-o intervenție la Aleph News.

The post Se cer măsuri mult mai dure împotriva Rusiei, după începerea războiului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code