Flux-stiri

Secretarul american al Apărării: România este un aliat NATO model

  • Georgia și Ucraina au zone ocupate de Rusia.
  • Rusia a invadat Georgia în 2008 și a ocupat Osetia de Sud și Abhazia – aproximativ 20 la sută din această națiune.
  • România cheltuiește peste 2% din produsul intern brut pentru apărare, 20% din această sumă fiind destinată modernizării. Ambele sunt obiective ale NATO.

Secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III, călătorește în Europa pentru a-i asigura pe aliați și parteneri de angajamentul Americii față de suveranitatea lor în fața agresiunii rusești. Austin va vizita Georgia, Ucraina și România înainte de a participa la reuniunea ministerială NATO privind apărarea de la Bruxelles.

„Asigurăm și consolidăm suveranitatea țărilor care se află în prima linie a agresiunii rusești”, a declarat un înalt oficial din domeniul apărării.

Georgia și Ucraina au zone ocupate de Rusia. Rusia a invadat Georgia în 2008 și a ocupat Osetia de Sud și Abhazia – aproximativ 20 la sută din această națiune. Ucraina se află în conflict cu Rusia, iar forțele rusești au ucis aproximativ 14.000 de ucraineni în regiunea Donbass din estul Ucrainei și în jurul acesteia din 2014. De asemenea, Rusia a anexat ilegal Crimeea.

Austin va sublinia atât în Georgia, cât și în Ucraina, că există o ușă deschisă către NATO și va încuraja națiunile să facă schimbările necesare pentru a se califica pentru a deveni membre ale alianței defensive.

Oficialii au numit România un „aliat model”, iar Austin va exprima aprecierea Americii. „România face cam tot ceea ce am putea cere de la un aliat NATO, așa că avem ocazia să recunoaștem acest lucru și să apreciem acest lucru”, a declarat oficialul.

România cheltuiește peste 2% din produsul intern brut pentru apărare, 20% din această sumă fiind destinată modernizării. Ambele sunt obiective ale NATO.

Toate cele trei țări se învecinează cu Marea Neagră, iar Austin va vorbi cu liderii lor despre securitatea la Marea Neagră și va încerca să consolideze cooperarea între aceste națiuni.

Miniștrii vor studia agenda NATO 2030, care urmărește să mențină alianța puternică și relevantă în viitor. Liderii vor discuta, de asemenea, despre Rusia și, din ce în ce mai mult, discută despre problemele pe care le ridică China, au declarat oficialii.

The post Secretarul american al Apărării: România este un aliat NATO model appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code